Košutnica

Avgust 16, 2009

Lepo vreme, v kombinaciji s praznikom, je v soboto očitno v naravo zvlekel ogromno ljudi. Sicer me to niti ne preseneča, zato sem za soboto splanirala eno fajn turo, ki naj bi veljala za pretežno neobljudeno in popolno za samotno tavanje po Karavankah. V planu je bila Vrtača, ampak ko sem ob osmih zjutraj pripeljala na Ljubelj, me je skoraj kap. Parkirišče pod Zelenico je bilo popolnoma zasedeno, ljudi pa temu primerno veliko. Na drugi strani ceste, kjer se začne pot na Stari Ljubelj, pa je parkirišče samevalo. Trajalo je natanko sekundo, da sem svoj plan o Vrtači opustila, parkirala avto na drugi strani in se usmerila proti Staremu Ljubelju. Pot do koče je sicer blazno nezanimiva, pač stara cesta, prednost te poti v jutranjih urah pa je popolna senčka. Srečala sem eno planinko :)

kam že?

V pol ure sem bila pri koči, kjer se nisem ustavlila, saj sem se do tam ravno ogrela. Nadaljevala sem naprej proti Košutnici. Po krajšem spustu se desno v gozd odcepi pot, ki se postopoma dvigne do grebena.

Od prvega obiska Košutnice, mi je ta del poti ostal v spominu predvsem zaradi blata in hudo spolzkih skal, tokrat ni bilo nič drugače. Sicer lepa senčna pot, ki nas pripelje do lestve.

lojtrca
pogled proti Zelenici

Na grebenu sem prvič čutila moč sončnih žarkov,Košutnica je že precej bliže. Sprehod po grebenu, mimo konj in krav, še zadnji vzpon …

Sonček, Košutnica

in razgledi na vse strani…

)

Pogled z vrha proti Zelenici
Vračala sem se po isti poti, ker sem pot za Korošico spregledala. Kakšna tabla vrjetno nebi škodila, sicer pa lep, krajši izlet v Karavanke.

  • Share/Bookmark

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Ime

e-pošta

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !